Gezondheidsrecht

Als u patiënt bent en u een conflict krijgt met instanties zoals zorgverleners, verzekeraars of ziekenhuizen moet u weten dat u verschillende rechten hebt. Een behandeling verloopt bijvoorbeeld volgens een geneeskundige behandelingsovereenkomst. De arts en het ziekenhuis gaan verplichtingen tegenover u aan als zij u behandelen. Als er in een ziekenhuis iets niet goed is gegaan kunt u een klacht tegen een arts indienen. U kunt ook een instelling aansprakelijk stellen als u schade heeft geleden. Vaak is een instelling hier ook voor verzekerd. 

Advocatenkantoor Rechtens Advies heeft kennis van alle aspecten van het gezondheidsrecht.  Zo is er ook kennis over het recht op vergoedingen. U kunt geholpen worden bij het indienen van een handhavingsverzoek bij de Inspecteur van de Volksgezondheid en is er ervaring met indicatiestelling van het CIZ als het gaat om AWBZ-zorg. Advocatenkantoor Rechtens Advies staat niet alleen patiënten bij, maar ook andere instanties, zoals patiëntenorganisaties en beroepsverenigingen.

 

 
 
 

Advocatenkantoor juridisch advies

Wij maken gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren en om het mogelijk te maken content via social media te delen. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.