Bestuursrecht

Als u een conflict met een overheidsorganisatie heeft, heeft u als burger ook rechten tegenover de overheid. Voordat u naar de rechtbank gaat kunt u binnen zes weken na een besluit bezwaar maken. Het is verstandig om in de bezwaarfase al advies in te winnen bij een advocaat, omdat juist in deze fase van het conflict op een goedkope en snelle wijze kan worden opgelost. Na de bezwaarfase kunt u binnen zes weken beroep instellen bij de rechtbank. U moet dan wel griffierechten betalen.

Bij bestuursrecht en gezondheidsrecht kunt u denken aan besluiten van het CIZ als het gaat om AWBZ-zorg. U kunt ook problemen hebben met het CVZ als u een periode niet verzekerd bent geweest. Het is mogelijk om een handhavingsverzoek bij de Inspectie voor de Volksgezondheid in te dienen. Op al deze gebieden heeft het kantoor een brede ervaring. 

 

 
 
 

Advocatenkantoor juridisch advies

Wij maken gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren en om het mogelijk te maken content via social media te delen. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.