Letselschade

Als u schade heeft geleden kunt u het ziekenhuis en de arts aansprakelijk stellen. Zowel de arts als het Ziekenhuis zijn hiervoor meestal verzekerd. Als de verzekering en de instelling de schade erkennen, dan vindt er een procedure tussen de verzekering en de patiënt plaats over de hoogte van de schadevergoeding. De advocaatkosten vallen dan onder de schadevergoeding.

Als de schade niet wordt erkend door de instelling en ook niet door de verzekeraar dan moet u eerst procederen om de aansprakelijkheid vast te laten stellen door de rechter.  Dit kan een lange procedure zijn, maar het kan veel opleveren, zeker als u door een fout uw werkzaamheden niet meer kunt uitoefenen. 

Zie mijn advies bij het verwijderen van borstimplantaten.

https://sites.google.com/site/klachtensiliconen/home/advies/juridisch-advies

Voor een aansprakelijkheidsstelling voor verwijdering van ondeugdelijke borstimplantaten moet u de volgende zaken voor uzelf nagaan:

  • Welke kliniek/welk ziekenhuis heeft de implantaten ingebracht?Welke arts heeft de behandeling uitgevoerd?Weet u welke implantaten u heeft? Heeft u hier documentatie van gekregen? Bewaar alle documenten.
  • Heeft u een medisch dossier? Dit kunt u aan de arts vragen.  De dossiers worden 15 jaar bewaard.
  • Had u destijds de keuze tussen verschillende implantaten en hoe ben u destijds voorgelicht?
  • Welke zorgverzekering heeft u nu en had u destijds? Betaalt de zorgverzekering alles?
  • Heeft u klachten die u toeschrijft aan de implantaten? Bent u hiervoor wel eens bij de behandelend arts geweest of bij een andere arts? Heeft u hiervan documentatie bewaard?
  • Bent u voorgelicht voordat de implantaten werden ingebracht over mogelijke risico’s van de implantaten? Weet u bijvoorbeeld dat de implantaten op den duur moeten worden vervangen?  

 

Kosten voor de cliënt

Advocaten werken volgens een uurtarief. In een procedure worden ook deurwaarderskosten gemaakt en hanteert de rechtbank griffierechten. Facturen worden verstuurd met een urenspecificatie zodat u kunt zien welke werkzaamheden zijn verricht. Advocatenkantoor Rechtens Advies factureert maandelijks.

Voordat een zaak wordt aangenomen worden er met u afspraken gemaakt over de werkzaamheden die gaan worden verricht. Zodoende is het voor u duidelijk welke werkzaamheden gefactureerd zullen worden en heeft u vooraf een beeld van de kosten. Het kantoor werkt met voorschotten als dat nodig wordt geacht.

 

 

 
 
 

Advocatenkantoor juridisch advies

Wij maken gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren en om het mogelijk te maken content via social media te delen. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.