Uitspraak 2 juli Frankrijk inzake TUV

Tot ieders verrassing heeft op 2 juli 2015 de Franse hoger beroep rechter in het proces tegen TÜV Rheinland een uitspraak gedaan die ook voor de zaken in Nederland relevant kunnen zijn.

Lees meer...

TUV Rheinland wint op 2 juli 2015 hoger beroep


Op 2 juli 2015 oordeelde de hoger beroep rechter dat TUV niet aansprakelijk is voor de schade die vrouwen met PIP-implantaten hebben geleden. Wij hebben de uitspraak nog niet maar delen alvast het volgende mee: Mogelijk gaan de Franse advocaten in cassatie.

Lees meer...

procedure PIP/Rofil kan nu ook tegen ziekenhuizen

Ons kantoor onderzoekt met andere kantoren de strategie om in Nederland tegen de ziekenhuizen te procederen. Er is in november een tussenuitspraak in hoger beroep gedaan die die de kans vergroot dat ziekenhuizen aansprakelijk zijn.

Lees meer...

Boete wanbetalers zorgverzekering mag niet! (2)

Op 11 februari sprak de rechter uit dat CVZ de bestuursrechtelijke premie moet staken als iemand bereid is om af te lossen. Rechtens Advies voerde deze procedure. Rechtens Advies werkt samen met Eveline Grimminck van Smeets Advocaten in Haarlem. Momenteel hebben wij erg veel aanmeldingen en kunnen wij alle aanmeldingen na 11 november niet meer aannemen. Op de website gedupeerdenwanbetalersregeling.nl kunt u zich aanmelden voor informatie, niet meer voor een procedure.

Lees meer...

TUV aansprakelijk voor slachtoffer PIP

Op 14 november 2013 oordeelde de Franse rechter in Toulon dat zo'n 1.600 vrouwen van verschillende nationaliteiten minimaal 3.000 euro per persoon krijgen van TÜV Rheinland. TÜV Rheinland heeft in het verleden geoordeeld dat de implantaten veilig waren waardoor deze gebruikt konden worden in Europa.

Nederlandse vrouwen kunnen op basis van deze uitspraak in Frankrijk en/of in Nederland een procedure tegen TÜV Rheinland voeren om deze schadevergoeding te krijgen.

Lees meer...

Last van ondeugdelijke siliconenimplantaten: Wie draagt de schade?

Shanta Singh van Rechtens Advies organiseert op zondag 20 mei 2012 een informatiebijeenkomst voor vrouwen die het slachtoffer zijn van alle merken siliconen borstimplantaten.

Lees meer...

Kamerdebat op 12 april

Kamerdebat op 12 april

Op 12 april 2012 vond het kamerdebat over PIP-implantaten plaats. Kamerleden stelden veel vragen over het functioneren van de Inspectie voor de Volksgezondheid. Minister Schippers verwees veel van deze vragen door naar de commissie Sorgdrager die na de zomer over haar bevindingen verslag doet. Volgende week is er waarschijnlijk weer een kamerdebat.

Uitzending over lekkende borstimplantaten

De Vijfde Dag besteedt op 15 maart 2012 aandacht aan de lekkende siliconen borstimplantaten: http://www.eo.nl/tv/devijfdedag en richt zich hierbij op de keuring van deze implantaten door private instanties. 

Lees meer...

 

 
 
 

Wij maken gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren en om het mogelijk te maken content via social media te delen. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.