Boete wanbetalers zorgverzekering mag niet! (2)

Op 11 februari sprak de rechter uit dat CVZ de bestuursrechtelijke premie moet staken als iemand bereid is om af te lossen. Advocatenkantoor Rechtens Advies voerde deze procedure. Advocatenkantoor Rechtens Advies werkt samen met Eveline Grimminck van Smeets Advocaten in Haarlem. Momenteel hebben wij erg veel aanmeldingen en kunnen wij alle aanmeldingen na 11 november niet meer aannemen. Op de website gedupeerdenwanbetalersregeling.nl kunt u zich aanmelden voor informatie, niet meer voor een procedure.

320.000 mensen in Nederland zitten in de zogenaamde Wanbetalersregeling omdat zij een achterstand bij het betalen van de zorgpremie hebben gehad. Zij betalen een bestuursrechtelijke premie of CVZ houdt deze in. De bestuursrechtelijke premie is een verhoging van een gemiddelde zorgpremie met het gemiddeld eigen risico en een "prikkel" daarop van 30%.  Op 11 februari oordeelde de kantonrechter in Amsterdam dat de zogenaamde bestuursrechtelijke premie onredelijk is. Door het systeem betalen mensen in deze regeling dubbel voor het eigen risico. De zorgkosten worden door de "boete" zo hoog dat mensen belemmert om de schuld af te betalen.

 

 
 
 

Oproep

Heb jij defecte borstimplantaten en wil je meedoen met een schadeclaim tegen de controlerende instantie TUV, een verzekeraar of een ziekenhuis? Meld je aan op onze aanmeldformulier schadeclaim implantaten.


Op de website gedupeerdenwanbetalersregeling.nl kunt u zich niet meer aanmelden voor een procedure tegen CVZ. Wel zullen wij u informatie sturen als er nieuws is over deze zaak als u zich aanmeldt.

Wij maken gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren en om het mogelijk te maken content via social media te delen. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.